HISTORIE IT’S ME

2004 – Vani Jo Young Cosmetics
Op 11 november 2004 is “Because It’s Me” bedacht als slogan voor Vani-Jo Young Cosmetics, een cosmeticalijn voor jongeren. Deze werd ontwikkeld door de It’s Me founder Geeta Girdhari, uit liefde voor haar dochter Shivani, die in dat jaar tien jaar oud werd. De lijn werd vernoemd naar haar kinderen Shivani en Joey. Geeta wilde hiermee alle jongeren, naast goede verzorging, ook een levensvisie meegeven dat ze alles kunnen zijn en bereiken in het leven, maar vooral dat het oké is wie ze zijn.

2008-2009 – It’s Me Foundation
Op 1 september 2009 werd It’s Me Foundation opgericht. Al snel ging “Because It’s Me” een eigen leven leiden. Vanuit haar eigen levenservaringen bedacht Geeta een levensformule die ze graag met jongeren wilde delen. Men vond de levensvisie en formule helemaal van deze tijd en wilde graag mee helpen om dit onder zoveel mogelijk jongeren te verspreiden. De lancering van It’s Me Foundation vond op 30 november 2009 plaats in Hilversum, met veel bekende artiesten en prominente mensen uit het zakenleven. Ook zij droegen It’s Me een warm hart toe. De presentatie van deze avond lag geheel in handen van jongeren en zangeres Glennis Grace deed de officiële aftrap met een spectaculair optreden.

2010 – Faillissement Vani-Jo Young Cosmetics
Helaas ging de cosmeticalijn failliet, maar gelukkig bleef It’s Me Foundation bestaan. De boodschap van It’s Me werd onder andere een spiegel voor Geeta, die alles kwijt was geraakt. “Het is makkelijk om vanuit een mooie woning en snelle auto “IT’S ME” te roepen, maar wat als je niks meer hebt? Wat dan?”, zegt ze. Hierdoor verschoof de doelgroep van jongeren naar alle leeftijden. Ook vele mensen uit het binnen- en buitenland herkenden zichzelf in de levensvisie en moedigden Geeta aan om door te gaan met de stichting.

2010-2012
In deze periode zijn er verschillende evenementen, projecten en acties opgezet.

  • Jongeren dance event
  • Phenomenal Women Award uitreiking
  • It’s Me Personality Award uitreiking
  • Meet & Greets met bekende personen
  • It’s Me netwerk borrels
  • Samenwerking met Speak Up Stop Pesten project
  • Play It Forward project
  • Koken voor daklozen

2013-2015 – Rechtszaak It’s Me foundation vs. Web designer
In 2015 heeft It’s Me Foundation een rechtszaak aangespannen tegen de designer van de website, omdat hij na betaling in 2013 geen website opleverde. Het traject heeft in totaal bijna twee jaar geduurd en op de verjaardag van Geeta, op 12 oktober 2015, heeft It’s Me de rechtszaak gewonnen. Als afronding van de rechtszaak werd het betaalde geld teruggegeven aan Geeta, maar de website werd niet afgemaakt.

2016-2017 – Time-out
Ondanks de zakelijke overwinning was Geeta uit balans van de vele tegenslagen, zowel privé als zakelijk. Ze wist even niet hoe ze verder wilde met It’s Me.

2018 – Re-launch It’s Me – How About You
Geeta had al lange tijd besloten een nieuwe impuls te geven aan It’s Me, maar wachtte op de terugkeer van haar dochter uit Amerika, om samen It’s Me verder uit te rollen. Ook nu zijn beide kinderen haar grootste inspiratie: haar dochter die dit jaar afstudeert en haar zoon die volgend jaar start met studeren. Het leven bestaat uit vallen, opstaan, soms stilstaan, maar vooral doorgaan en dit heeft ze haar eigen kinderen zo goed als mogelijk bijgebracht. En nu staan ze (bijna) op eigen benen. De doelgroep is hierdoor veranderd van alleen jongeren naar jongvolwassenen met een droom en doel. Het komende jaar zal de nadruk liggen op het verspreiden van de It’s Me levensfilosofie en formule onder de doelgroep.

2019 – Launch It’s Me T-shirt lijn & accessoires
In het voorjaar van 2019 staat de lancering van een It’s Me T-shirt lijn & accessoires gepland.