“We spraken af dat ik hun vaste dj werd and the rest is history”

Zo’n anderhalf jaar geleden werkte Anish Radjkoemar (22) nog op evenementen om daar de ‘special effects’ als Confetti, klaar te zetten en te besturen. Nu werkt hij nog steeds op evenementen, maar als dj NISHNISH van de urbangroep Supergaande!

De boys van Supergaande ken je vast wel: Nesim Najih (Nesim El Ahmadi) en Qucee (Quentin Correia). Het duo maakt sinds 2016 grappige video’s en series op hun gelijknamige YouTube-kanaal en zijn vooral bekend geworden door hun ‘straatinterviews’. Sinds de zomer van 2017 treden Nesim en Qucee ook op als dj’s en rappers, maar al snel neemt Anish de draaitafel van ze over.

“Ik was aan het werk op een event waar de jongens van Supergaande aan het interviewen waren. Qucee kende ik al een jaar of tien, omdat zijn moeder bij mij in de straat woont. Maar we gingen nooit echt met elkaar om, omdat hij iets ouder is dan ik. Vroeger was ik dat jongetje die altijd wilde voetballen met de oudere jongens, zoals Qucee. Maar ik mocht nooit meedoen, omdat ik te klein was. Met die gedachte heb ik Quintin dus niet gegroet op het evenement. Ik dacht: hij herkent me toch niet meer.”

Maar Qucee zag Anish wel én herkende hem. “Hij leek oprecht blij toen hij zag dat ik groot was geworden. We hebben op dat moment even gesproken over een aantal dingen waar hij en Nesim mee bezig waren en of ik ze erbij kon helpen. De jongens wisten namelijk dat ik draaide, dus ging ik een keer mee naar een show. Hierna kreeg ik de vraag van Nesim of ik misschien de draaitafels over wilde nemen tijdens hun eigen nummers.”

View this post on Instagram

Its a family thing ❤️💯

A post shared by #YouGetMeFam (@nishnishsg) on

Toen heeft Anish ze een tijdje niet gesproken, maar na een paar weken hadden de boys van Supergaande een geluidsengineer nodig voor de opnames van een video. “Ik ben ze toen gaan helpen en sindsdien ben ik eigenlijk naar elke show mee geweest. We spraken na de eerste maand af dat ik hun vaste dj werd and the rest is history”, zegt Anish lachend.

BELIEVE & BRAINS

Vanaf zijn vijftiende is Anish bezig met wat hij het liefste doet: muziek maken. Dit heeft sinds een jaar een serieuze wending gekregen, toen hij een opname studiobundel kocht, oftewel een pakket waarmee hij kon opnemen. “Ik heb veel research gedaan om te bepalen wat voor mij de beste apparatuur was. Daarna was het vooral veel studio uren maken. Ik zat toen nog op het VMBO, waar ik altijd met trots mijn nieuwe muziek liet horen aan vrienden. Ook heb ik daar mensen leren kennen die veel voor mij hebben betekent in mijn ontwikkeling binnen de muziekscene.”

Luister hieronder alvast een stukje van zijn liveset voor FunX, terwijl je het interview verder leest:

Anish heeft bijna al zijn vrije tijd opgegeven om muziek te kunnen maken. “Als je echt voor iets wilt gaan, moet je op een gegeven moment de keuze maken tussen gezelligheid met vrienden of in je eentje werken aan wat je wilt bereiken. Ik wist dat dit mijn ding was toen ik merkte dat ik maar niet verveeld kon raken. Ik ben nog steeds super leergierig, maar de echte bevestiging kwam toen ik een optreden mocht doen en zag dat iedereen genoot van mijn muziek.”

Anish heeft natuurlijk ook veel te danken aan de jongens van Supergaande, maar het meeste heeft hij zichzelf aangeleerd. In de periode dat hij begon, kreeg hij hulp van mensen bij het opbouwen van bepaalde kennis. Ook hebben zijn familie en vrienden hem altijd gesteund.

“Ze zien dat ik in de muziek op mijn plek zit. Wel ga je echte vrienden en familie van elkaar scheiden met de vrienden en familie die alleen met je zijn om wat je hebt. Ik liep dan ook vooral aan tegen veel afgunst. In de afgelopen tijd heb ik bij heel veel mensen gemerkt dat ze je de wereld gunnen totdat je het hebt. Zodra je het hebt, willen ze het liefst dat je het kwijtraakt.”

Het geloof in zichzelf houdt Anish vast door te blijven werken. En hard. “Ik ben goed met de jongens van Broederliefde en bij een van hun shows vertelde Edson Ceasar, de DJ van Broederliefde, dat alles mogelijk is. Hij vertelde ook dat hij op het punt heeft gestaan waar ik vijf jaar geleden stond en kijk waar ze nu staan! ‘Hard work does pay off en wij zijn daar het levende bewijs van, want ook wij komen van de bodem.’ Toen Edson me dit vertelde, wist ik dat je altijd in jezelf moet geloven, want niemand anders doet het voor jou.”

BODY & BEAUTY & BUDGET

Als je uitgaat en naar de dj-booth kijkt, zie je (bijna) altijd grote en dure flessen achter de draaitafels staan. Anish drinkt naar eigen zeggen helemaal niet meer. In het begin van zijn dj-carrière wel, biecht hij op, maar nu is hij vooral gezond bezig. “Sinds kort let ik heel erg op mijn voeding. Ik probeer dus minder suikers te eten, veel water te drinken en gewoon wat gezonder te leven. Ook sport ik drie keer in de week, waarvan ik een keer kickboks en twee keer voetbal.”

Ook probeert hij altijd wel verzorgd door het leven te gaan. Hij gaat eens in de twee weken naar de kapper en shopt regelmatig. “Ik vind het soms wel leuk om even wat geks te doen met mijn haar of een gekke trui aan te doen ofzo en om de buitenwereld af en toe een beetje te shockeren. Nu heb ik bijvoorbeeld mijn haar blond geverfd.”

View this post on Instagram

Another day, another suit 👔

A post shared by #YouGetMeFam (@nishnishsg) on

En of hij weleens onzeker is? Soms, over zijn uiterlijk. “Ik ben niet de breedste en daar kan ik me soms wel druk om maken. Maar de laatste tijd boeit het me niet echt meer wat mensen over mij denken. Ik ben vooral bezig met hoe ik mezelf voel.” Keep that up!

Budget is een van de zes B’s van onze It’s Me Formule en we vragen dan ook altijd of onze It’s Me Personalities een budget of investering nodig hadden om hun droom te kunnen waarmaken. Anish vertelt dat hij al sinds zijn veertiende heeft gespaard. “Gelukkig was de investering aan het begin van mijn droom niet zo groot, dus kon ik het wel betalen als puber.”

BALANCE

Hij geniet van alle momenten in zijn leven en alle mooie mensen om zich heen, maar Anish weet dat hij nog veel moet doen om te komen waar hij wil zijn. ‘Hard Work Does Pay Off’, zei hij net ook al, maar het is super belangrijk voor jezelf én je gezondheid om je leven in balans te houden. Dat doet hij door vooral voor zichzelf de rust te bewaren, over alles even een momentje na te denken en zich aan de 8 uur slaap per dag te houden.

De jonge dj heeft nog niet ál zijn doelen behaald, maar is hard op weg. Zo heeft hij al een show voor 10.000 man gegeven en een show in het AFAS Live in Amsterdam. Momenteel is hij vooral bezig met zijn eigen muziek en branding. “Ik hoop binnen nu en vijf jaar een concert te geven in Ahoy, dat is wel het uiterste wat ik voor nu wil bereiken. Verder blijf ik de shows met Supergaande doen, maar zal ik ook meer mijn eigen shows gaan doen. En ik ben van plan singles uit te brengen en mezelf steeds meer te ontwikkelen. Jullie kunnen in ieder geval veel muziek van mij verwachten!”

Het advies dat Anish jou wil meegeven? “Werk hard voor je doelen en laat iemand je nooit zeggen dat je iets niet kan. Als je iets wilt, dan kan je het bereiken. Geloof altijd in jezelf!”